W końcu nadeszła synchronizacja ustawień wstępnych z Adobe Photoshop

Synchronizuj ustawienia wstępne

Kiedy zajmujemy się naszym laptopem, a potem komputerem stacjonarnym i dokonujemy ostatecznych korekt w zaciszu aplikacji mobilnej, fakt konieczności konfigurowania ustawień na każdym urządzeniu staje się ciężki i pochodzi z niemal „innej ery”. Przybyli wreszcie synchronizacja ustawień wstępnych programu Photoshop.

I chociaż nie przychodzi ze wszystkim, co byśmy chcieli, bo Nigdzie nie widzimy działań, które pozwalają nam automatyzować zadania (i oszczędza dużo czasu, gdy zajmujemy się partiami obrazów i nie tylko), prawdą jest, że jako pierwsze przybliżenie jest całkiem dobre.

Jak zebrać plik ekran powitalny, gdy aktualizujemy Adobe Photoshop, teraz możesz aktywować synchronizację ustawień wstępnych, aby używać ich w dowolnej instalacji tego wspaniałego programu na dowolnym urządzeniu.

Rozmawiamy o czym pędzle, gradienty, próbki, style, wzorki i kształty są zsynchronizowane. W tej chwili ta aktualizacja jest dostępna tylko dla wersji komputerowych Windows i Mac; ale wkrótce pojawi się na iPadzie, więc możemy zapomnieć o konfigurowaniu ich na nowym urządzeniu, takim jak Apple.

Skonfiguruj ustawienie

Aby aktywować tę nową funkcję:

  • Chodźmy do Preferencje> Ogólne> Synchronizacja ustawień wstępnych i aktywujemy go

To oznacza, że ​​kolejność folderów, grupowanie i struktura będą tam przestrzegane gdzie masz aktywowaną tę funkcję, więc nie zwlekaj, jeśli nie chcesz tracić czasu, gdy otrzymasz nowe urządzenie, na którym zainstalujesz Photoshopa.

Kolejny świetny Nowość w Photoshopie, która pojawi się dziś w presetach w tym samym czasie co możliwość zapraszania innych edytuj nasze dokumenty w chmurze.


Treść artykułu jest zgodna z naszymi zasadami etyka redakcyjna. Aby zgłosić błąd, kliknij tutaj.

Bądź pierwszym który skomentuje

Zostaw swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

*

  1. Odpowiedzialny za dane: Miguel Ángel Gatón
  2. Cel danych: kontrola spamu, zarządzanie komentarzami.
  3. Legitymacja: Twoja zgoda
  4. Przekazywanie danych: Dane nie będą przekazywane stronom trzecim, z wyjątkiem obowiązku prawnego.
  5. Przechowywanie danych: baza danych hostowana przez Occentus Networks (UE)
  6. Prawa: w dowolnym momencie możesz ograniczyć, odzyskać i usunąć swoje dane.